Hoe gaat het met de powervrouwen van Mevaro Personeel? Deze vraag spookte al geruime tijd door onze hoofden tijdens de coronacrisis. De hoogste tijd om – veilig op afstand – een bakkie te doen bij Isabel Langenhorst en Manon Wolters. Wat is de impact van de crisis op hun bedrijf? Wij zochten het uit: 

Even een korte opfrisbeurt. Wie zijn Isabel en Manon ook alweer? De woorden; verbinden, duurzaamheid en techniek passen perfect bij hen, want deze powervrouwen houden zich bezig met het duurzaam verbinden van werknemers in de techniek. Onder het mom van #samensterk vinden zij hun weg in deze anderhalvemetersamenleving. Natuurlijk in combinatie met hun positiviteit, gedrevenheid en de nodige maatregelen. 

Wat is de impact van de crisis?

Volgens Isabel, eigenaar van Mevaro Personeel, zijn de gevolgen van de coronacrisis net als bij andere ondernemers ook bij hen goed merkbaar: “Alles kwam ineens tot stilstand. Onze professionele én sociale levens stonden op zijn kop.”

Maar hoe pak je zoiets aan?

“Wij moesten thuis werken, kregen een dip in de markt en projecten kwamen on hold te staan. Dit kwam natuurlijk totaal onverwachts.”

Hoe pakken jullie de draad weer op?

Inmiddels zijn de dames van Mevaro Personeel in een iets rustiger vaarwater beland. “Mondjesmaat komt alles op gang. Echter moeten wij niet te vroeg juichen, want het werk houdt niet over. Bedrijven zijn gematigd positief en wij houden ons hier graag aan vast!”, legt Isabel uit. Manon voegt toe: “Het is merkbaar dat alles weer op gang komt, opdrachtgevers bellen ons voor personeel en hebben weer voldoende werk in de installatie- en elektrotechniek.” Inmiddels kunnen er weer gesprekken plaatsvinden op het kantoor van Mevaro Personeel. Hier zijn de dames heel blij mee. De afstand van anderhalve meter kan goed worden nageleefd en een face to face gesprek is veel persoonlijker.

Lees verder onder de foto: 

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

“Voor onze specifieke projecten hebben wij een coronaprotocol uitgezet. Neem bijvoorbeeld onze Servicemonteur ventilatiesystemen. In deze functie kom je veel bij particulieren over de vloer. Om een veilige werkomgeving te kunnen waarborgen, worden onze monteurs vooraf goed geïnstrueerd hoe zij hier mee om moeten gaan.

Hoe gaan jullie om met de huidige situatie?

“Wat belangrijk is in deze tijd is contact houden met onze werknemers. Lopen zij ergens tegen aan dan moeten wij dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Mevaro Personeel heeft korte lijnen, is een stabiele werkgever en sociaal betrokken met hetgeen wat er speelt. Zowel op ons kantoor als in het ‘veld’.

Lees verder onder de foto: 

Foto: Redactie indebuurt Doetinchem

Volgens Isabel spelen ook de opdrachtgevers een belangrijke rol. “We zijn supertrots dat veel opdrachtgevers zich zo snel hebben kunnen aanpassen in deze vreemde tijd. In de Achterhoek hebben wij een werkersmentaliteit. Dit wordt vaker gezegd, maar is ook echt zo. Achterhoekers en ook ons bedrijf stralen deze mentaliteit uit en passen dit toe. Dit doen wij samen en niet alleen, want #samensterk.”

Nieuwe baan?

Ben jij onzeker over jou (huidige) werksituatie of op zoek naar een passende baan? Bekijk de website www.mevaro.nl voor openstaande vacature en ga in gesprek met de dames van Mevaro Personeel: “Wij komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken en samen
zoeken wij naar jouw droombaan!”

Is er momenteel geen passende vacature beschikbaar? Stuur dan een open sollicitatie. Jouw CV kun jij sturen naar info@mevaro.nl